Wat is massief hout?

Massief hout, ook wel bekend als echt hout, is hout dat volledig bestaat uit ononderbroken stukken hout, zonder lagen of fineer. Het behoudt de natuurlijke textuur en nerfpatronen van het hout en wordt vaak gebruikt voor diverse toepassingen zoals meubels, vloeren en wandbekleding, waar de authentieke uitstraling en duurzaamheid van hout gewenst zijn

 • Wat is massief hout?

  Massief hout is zoals hierboven beschreven hout zonder lagen of fineer. Dit betekent dat het door en door hout is. Massief hout is een natuurproduct, dit betekent dat elke plank uniek is. kleurverschillen en noesten komen voor bij massief hout.

  Studio VIKK's populairste massiefe houtsoort is Eiken. Bij massief hout moet je opletten dat het vocht opneemt en uitzet. Dit zorgt ervoor dat elk massief eiken tafel zich uitzet en krimpt over de seizoenen heen.

 • Voordelen massief eikenhout

  • Natuurlijke uitstraling: Massief hout heeft een authentieke en warme uitstraling. Het behoudt de natuurlijke kleur, textuur en nerfpatronen van het hout, wat vaak als aantrekkelijk wordt beschouwd.
  • Herstelbaarheid: Massief hout kan gemakkelijker worden hersteld en opnieuw worden afgewerkt. Eventuele krassen, deuken of beschadigingen kunnen worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om de oorspronkelijke schoonheid te herstellen.
  • Duurzaamheid: Massief hout is over het algemeen duurzamer en bestand tegen slijtage in vergelijking met fineer. Het kan vaak generaties lang meegaan en behoudt zijn structurele integriteit.
 • Wil jij meer te weten komen over massief hout?

  Verreweg de meeste producten die wij makne bestaat uit massief eiken. Er is veel keuze, verschillende diktes, kwalteit en natuurlijk kleurbeitsen en afwerkingen. Wil jij meer te weten te komen?

  Vraag via hier je gratis offerte aan 
1 van 2