VIKK en Duurzaamheid

Bij Studio VIKK zijn eikenhouten tafels onze expertise, met een duidelijke nadruk op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. We implementeren een verantwoord proces voor onze zelfgeproduceerde tafels en zijn toegewijd aan een groenere toekomst door zorgvuldig om te gaan met materialen, stroom en afval.

Lokale ambacht, kwaliteit en duurzaam

Duurzame productie van eikenhouten tafels

Bij Studio VIKK worden onze duurzame eikenhouten tafels met zorg vervaardigd in onze eigen werkplaats in Nederland. Met een focus op duurzame productie, garanderen we hoge kwaliteit en lokaal ingekochte materialen, waaronder het overgrote deel van het hout uit Duitsland. Lange transportroutes worden hierdoor vermeden. Hierdoor kunnen we met trots een milieuvriendelijk productieproces waarborgen, zonder buitenlandse fabrieken of grote voorraden.

Voordelen Lokale productie

Naast de lange transportroutes heeft lokale productie meer voordelen. Door de korte lijnen zitten we bovenop onze kwaliteit, levertijd maar ook specifieke wensen.

Met ons label VIKK tailoring maken we aanpassingen aan ons huidig aanbod of maken we zelfs volledig nieuwe tafels.

Neem contact met ons op!
  • Hoogwaardige materialen

    Duurzaam produceren begint met het zorgvuldig selecteren van hoogwaardige materialen. Onze met liefde en vakmanschap vervaardigde eikenhouten tafels bieden niet alleen duurzaamheid, maar ook tijdloos design en ongeëvenaarde kwaliteit.

  • Zonnepanelen

    Onze werkplaats draait op zelf opgewekte zonne-energie. Ons dak is bedekt met tientallen zonnepanelen die duurzame elektriciteit leveren, waardoor de machines die onze eikenhouten tafels vervaardigen, op duurzame energie draaien.

  • Duurzaam materiaalgebruik

    We streven ernaar om het materiaal optimaal te benutten, inclusief de afvalstukken van eikenhout die als brandhout dienen. Het zaagsel wordt ook hergebruikt en geperst tot brandbare briketten, waardoor we ons inzetten voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

1 van 3

Onze duurzame eikenhouten tafels

Ontdek onze duurzame selectie van eikenhouten tafels, waar duurzaamheid hand in hand gaat met tijdloos design en stijl. Elk meubelstuk is met zorg vervaardigd, met aandacht voor duurzame materialen en ambachtelijk vakmanschap, waardoor je kunt genieten van een prachtig en verantwoord interieur.

1 van 4