VIKK en Duurzaamheid

Milieuvriendelijk produceren en bezig zijn met duurzaamheid wordt met de dag belangrijker. VIKK is trots op de manier hoe wij omgaan met materialen, stroom en afval. Zo proberen wij stapje voor stapje steeds milieuvriendelijker te zijn. Lees hieronder hoe wij er aanwerken om zo duurzaam mogelijk te zijn.

STUDIO VIKK staat voor duurzaamheid

De tafels van VIKK worden gemaakt in onze eigen werkplaats in Nederland. Dit betekent dat er hout binnenkomt in de werkplaats en er producten uitkomen. We hebben geen fabrieken in het buitenland of grote voorraden die stof lopen te happen.

Het voordeel van produceren in Nederland is dat we niet alleen een hoge kwaliteit kunnen waarborgen maar ook lokaal onze materialen kunnen inkopen. Zo komt het overgrote deel van het hout uit Duitsland en hoeft er geen diesel slurpende boot honderden kilometers te varen om de producten uit een ver land te importeren.

 • Materialen

  Duurzaamheid begint bij het materiaal. Door zorgvuldig de juiste materialen uit te zoeken zorgen we niet alleen voor duurzaam materiaal maar ook voor kwaliteit en een tijdloos design. Door deze combinatie gaan onze producten generaties mee.

 • Zonnepanelen

  De werkplaats van VIKK draait bijna altijd op eigen opgewekte zonne-energie. Op het dak zijn tientallen zonnepanelen te vinden waarmee duurzaam opgewekte stroom wordt opgewekt. Zo worden de machines voorzien van duurzame elektriciteit.

 • Afval

  VIKK doet zijn best om de het materiaal zo veel mogelijk te gebruiken. De
  afvalstukken van hout die toch worden gemaakt worden gebruikt als brandhout.
  Daarnaast wordt het zaagsel geperst tot brandbare briketten.

1 van 3